Kapitulera omedelbart eller dö

Låg uppdatering har väl alla märkt att det är här. Men i tisdags var jag på IKEA med mamma och kollade möbler. Idag tog jag en tur ut till Odenplan och sedan tillbaka till Skanstull med buss. Under dagen fick jag med mig ett nytt kort av dem jag samlar på, en bok med titeln "Kapitulera omedelbart eller dö" riktigt mysig bok i dem första tre kapiterna så långt jag kommit med cherry red naglar-te-Londondrömmar och svengelska i en tillvaro av två flickor.

Så mycket mer händer inte just nu, förutom att jag klipper mig imorgon.

Blogg.se vill inte ladda upp bilder just nu så det får bli ett inlägg med bara text.

Alva
MIDSOMMAR tänker jag inte ha som rubrik för det har alla andra

Igår var familjen först vid centralstationen och lämnade min lillebror till kollobussen, och efter lunch gick jag till Hillevi där Alva också befann sig. Vi spelade brädspel och gick ut och fotade lite.

Idag var jag med pappa och vi lagade egen midsommarmiddag och en sommartårta med bär och maräng som är i ugnen just nu.


Vad som hänt mig i liten skala

Jag har haft dålig uppdatering, men jag har inte vetat vad jag ska blogga om. Men jag har badat, snackat inredningsplaner och beröm om min stil av en främmande på Plattan vid T-centralen när jag väntade på Farfar. Nu i helgen som var så var jag på Hille's landställe, och därifrån kommer dessa bilder;Som ni ser så var det regnigt :/

Nelly.com tävling - Höstens klänning

Jag är då med i Nelly.com's tävling, så alla röster gillas starkt! Den här klänningen tycker jag är höstig, även om jag tycker att modellen på bilden (som man för övrigt inte fick välja själv) inte passar i klänningen. Men det kanske jag gör, vem vet?

Mina designade klänning på NELLY.COM


Rösta här (om länken inte funkar-gå då in här och sök på "moki" för då kommer mina fram eftersom jag är den enda)

Rösta på dem andra designerna också vetja!


Tävling

Är med i en tävling här :) 

Monster-Paramore

NY LÅT MED PARAMOREBra eller Dålig?

Karmin

Superduktig! Ni håller med va.

Hon (de) gör covers på olika låtar och ni finner dem också på Spotify :)


En helg i Mantorp

För det första vill jag bara säga att profilbilden här på bloggen ska ändras, men den vill tydligen inte bytas ut. Jag vet inte hur det är på era datorer men jag kan då inte se att den har bytts.

Men, tillbaka till ämnet. Här kommer bilder från när vi besökte våra kusiner. Det här är inte dem kusinerna jag träffade över påsk, utan vi åkte till dem på mammas sida.


Katten Stina som är 15 år och sov hela tiden. Och Tuss, min kusin.


En gammal vagn som Tuss fick och gick runt med.


Killkusinerna åker trädgårdstraktor


Stallet/ladan. Dem har också ridbana, damm, fruktträd och lite annat. Massa små hus också.
Från vänster: Moster Marianne, Kusin Tuss, Mamma Susanne. Visste ni att mamma och moster är tvillignar?


Kusiner & moster

The Lazy Song

Jag kom hem väldigt sent igår från kusinerna i Mantorp (som för övrigt ligger nära Linköping). Och nu är jag hemma och gör ingenting. Så det här är väl en passande låt för min dag:Den här är rätt rolig och den är enkel men ändå kul att titta på, och låter fastnar på hjärnan :)

Lilla Stjärna

Idag var min första dag på sommarlovet och den såg ut så att jag åkte till stan för att köpa presenter till Hille och Johanna och till byta en present som min kusin ska få imorgon när vi åker dit. Så jag kommer hem på Söndag så det kan bli lite dålig update så att säga. Men jag har väl lyssnat på väldigt mycket musik, och läst ur en bok som jag och pappa köpte för båda ville läsa den.

Den heter Lilla Stjärna av John Ajvide Lindqvist som också har skrivit Låt Den Rätte Komma In. Jag vill inte säga för mycket för att avslöja, men om den kom som film så finns det kankse en eller två scener som gör den till 15 årsfilm. Lite obehagligt, men om man klarar av sådant så ska man absolut läsa den. Annars också.
Men detta står på baksidan:

Två flickor växer upp på olika håll i Sverige, med mycketolika förutsättningar. Den ena hittas övergiven i skogen och växer upp gömd i en källare. Hon har en enastående förmåga: hon kan sjunga helt rent, och härma all musik hon hör. Den andra har inga sådana förmågor, är inte speciell på något sätt. Hon är precis som alla andra-möjligen lite fulare, lite tjockare, lite konstigare. Det dröjer fjorton år innan de två flickorna möts. Tillsammans sätter de igång en serie händelser som leder fram till Allsång och kaos.

Jag tror att denna bok kan komma och bli lite läskigare, nu har jag bara läst lite mindre än hälften.
Oj hoppas att ni orkar läsa allt det här.


En tröja från Bikbok som följde med mig hem idag. En sådan där "baseballtröja" eller vad man kallar det. Fin är den i alla fall.


Snygg framsida är det också

Party Rock Anthem

Jag tycker detta är en helskön dansvideo och partylåt. Man vill liksom hänga med och både sjunga oh dansa.Vad tycker ni?

SummergirlDetta var också klänningen som jag hade på skolavslutningen.

Skolavslutning i regn

Idag hade vi skolavslutning, men eftersom det var på förmiddagen regnade det. Och på eftermiddagen blev varmt igen. Jag vet inte, men vädergudarna kanske har något emot oss. Men vi stack ca 12 pers till Hillevi och åt tomatsås med väldigt mycket lök. Några gick och vi gjorde inte speciellt mycket i flera timmar.

Fina Asta. Hon är rolig.


Tilda


Alva som rockar för att hon är så rockig

Sedan blev det lite vattenkrig


Inga bilder från själva skolavslutningen, men det regnade ju, så jag drog inte fram lille Nikon.

Svea Rike

Idag har jag varit på stan och köpt en klänning till avslutningen. Igår letade jag lite också lite men då hittade jag ingen 34 men det gjorde jag idag. Så den kankse ni får se någon gång.

På kvällen gick jag, pappa och brorsan till Söderbysjön.
Strängnäs

Jag har kommit hem från Strängnäs nu där jag tillbringade min fredag och lördag och här kommer lite bilder.


På T-Centralen innan vi åkte
Kiara


Tagen av Johanna

Pirates of the Caribbean

Jag kom ganska nyss hem från biotittande i 3D på Sergel. Ella skulle se den med sin mamma, Alva har inte sett dem andra, och Hillevi har redan sett den så jag fick gå med pappa.
Visst, den var bra och cool och underhållande att titta på, men den hade ingenting med dem andra filmerna att göra. Så Alva, du kan se den utan att ha sett dem andra filmerna. Det var ungefär bara fem personer som varit med i tidigare filmer. Så bra om man vill ha en underhållande film men mindre bra om man vill ha fortsättning på tidigare filmer. Denna kunde lika gärna ha varit en fristående film. Det är bara att glömma Will och Elisabeth som varit med tidigare. Vissa har ju sagt att den är bättre än dem andra tre, men jag tycker att den var något krystad med nya idéer. Den kändes lite ihopslängd med någon hyfsad story.
Men skådespelarna var ju bra, och Depp var lika bra som vanligt, även om det inte var något nytt. Troligtvis en fortsättning om Johnny vill köra på en till film. Utan honom funkar det ju inte.

+++ av +++++ bara för den ju är Pirates of the caribbean


Benskydd och sommarlov blandat med en längtan av sommarkvällar

Jag är så glad över att inte behöva ha två timmar matte och ytteligare två timmar NO imorn. För precis som alla andra är jag ju ledig då.

Men efter skolan idag spelade jag fotboll och var rätt så varmt kan man säga med höga strumpor. Ca 20.00 nu under kvällen ställde jag mig och lagade tomatsoppa och var inte alls trött. Nu är jag lite tröttare kan man säga.